Šolanje

MALA ŠOLA

Trajanje tečaja: 10 ur

Cena tečaja:* 100€ + članarina za tekoče leto (20€)

Vsebina: Tečaj je namenjen vsem , ki v pasji šoli še niso bili. S tečajem male šole lahko pričnete že s prihodom novega družinskega člana v vaš dom. Psi so v posamezne skupine razdeljeni po starosti, program tudi prilagodimo glede na starost psov v skupini.
Vodnike bomo poučili o osnovah dela s psom, gradili bomo odpoklic iz različnih okoliščin, ki je osnova za nadaljnje delo s psom in nujen za prijetno sobivanje. Gradili bomo tudi igro z vodnikom, pse pa bomo naučili tudi pravil medsebojne igre. Naučili se bomo tudi osnov poslušnosti na poligonu.

ZAČETNI TEČAJ

Trajanje tečaja: 10 ur

Cena tečaja:* 100€ + članarina za tekoče leto (20€)

Vsebina: Tečaj je namenjem psom, ki so že opravili tečaj male šole. Pri začetnem tečaju bomo utrjevali in nadgrajevali znanje, ki so ga osvojili v mali šoli. Dajemo poudarek na lepi hoji na povodcu, odpoklicu, krepitvi odnosa vodnik-pes, učenje osnov za vaje poslušnosti, kot so: »sedi«, »prostor«, predpriprava za vajo “poleg”. Tečaj bo potekal tudi v urbanem okolju oz. izven poligona.

NADALJEVALNI TEČAJ – B-BH

Trajanje tečaja: 20 ur

Cena tečaja:* 200€ + članarina za tekoče leto (20€) – v ceno tečaja je vštet tudi izpit po programu B-Bh

Vsebina: Tečaj je namenjem psom, ki so pri nas že opravili začetni tečaj. Šolanje po programu izpita B-BH obsega izpit za psa spremljevalca in izpit za vodnika psa spremljevalca. Pri nadaljevalnem tečaju dajemo poudarek poslušnosti na poligonu.
S tem krepimo odnos vodnik-pes in pripomoremo k večji poslušnosti tudi v domačem okolju. Seznanili vas bomo z osnovami prve veterinarske pomoči, različnimi principi šolanja, razliko med vzgojo in šolanjem psa, nadgradili bomo znanje iz začetnega tečaja, temu pa dodali še kakšen trikec in premagovanje ovir. Po zaključku tečaja je mogoče opravljati izpit za psa spremljevalca,
ki je priznan s strani Kinološke zveze Slovenije.
Pes in vodnik se lahko po končanem nadaljevalnem tečaju pridružita v eni izmed kinoloških disciplin: rally obedience ali Enoti reševalnih psov.

RALLY OBEDIENCE

Trajanje tečaja: 10 ur

Cena tečaja:* 100€ + članarina za tekoče leto (20€)

Vsebina: Rally Obedience (RO) je športna disciplina, v kateri pes in vodnik na vnaprej določeni progi opravljata predpisane naloge. Vaje so raznolike in dinamične , ter vključujejo premagovanje različnih ovir. RO tečaj lahko obiskujejo vodniki z majhnimi in velikimi, mladimi in starimi, rodovniškimi in nerodovniškimi psi (mešanci).
Priporočljivo je, da vodnik in pes že poznata osnove poslušnosti (sedi, prostor, poleg), da pes sledi vodniku in želi z njim sodelovati.

ŠOLA ZA REŠEVALCE

Vodnik reševalnega psa lahko postane vsaka polnoletna oseba, ki ima veliko željo po delu s svojim psom v vsakem vremenu, se rad giblje v naravi, je pripravljen žrtvovati svoj čas, rad dela v skupini, upošteva navodila vodje ali inštruktorja, je kondicijsko pripravljen…
Najbolj primerni za delo reševalca so srednje veliki in ne pretežki psi (ne glede na pasmo). Po naravi naj bi bili umirjeni, zaupljivi do ljudi. Pomembno je, da je pes neagresiven, tako do ljudi kot do ostalih živali, da ga ostale živali ne zmotijo, da imata vodnik in pes že nekaj izkušenj s poslušnostjo oz. poznata osnove poslušnosti, da se pes odzove na klic, sledi vodniku in želi sodelovati z njim.
Biti vodnik reševalnega psa je zelo požrtvovalno prostovoljno humanitarno delo, ki vzame veliko časa. Šolanje reševalnega psa poteka njegovo celo življenje.

INDIVIUALNE URE

Cena za uvodno srečanje:* 30€ + članarina za tekoče leto (20€)

Cena za vsako naslednje srečanje:* 30€

Vsebina: Za vse, ki ste s svojim psom naleteli na resnejše težave in bi jih želeli odpraviti v domačem okolju nudimo tudi individualne ure, kjer se z vami najprej podrobno pogovorimo in skupaj skušamo najti vzroke za vaše težave, potem pa še ugodne rešitve v praksi.

Enkrat letno priredimo tudi izpite šolanih psov, kjer naši tečajniki potrdijo pridobljeno znanje.

Dejavnost našega društva je pomembna tako za lastnike psov kot tudi za ostale občane – s psi, ki so obiskovali katerega od naših tečajev, praktično ni težav!

*Cene za nečlane so dvojne!

One thought on “Šolanje

Komentarji so zaprti.