Izpiti šolanih psov

Izpiti šolanih psov, 4.4.2014

Po enoletnem premoru, zaradi tehničnih zapletov s prijavo, so v petek na našem poligonu spet potekali redni izpiti šolanih psov. Izpite je opravljalo 6 vodnikov, ki so se potili pod budnim očesom sodnika Rada Lukanca. Dva sta opravljala izpit po programu IPS-A (pod vodstvom Monike Majeršič) in štirje pa  po programu IPS-B-Bh (3-je pod vodstvom Marka Grila in 1 pod vodstvom Darka Turka).

Vseh šest parov je uspešno prestalo izpit. Posebno pohvalo si v kategoriji A zaslužita Mateja Klemenčič in Fela, v kategoriji B-Bh pa Ervin Marn in Baks, ki sta si na poligonu prislužila po 95 točk.

Čestitke vsem vodnikom in štirinožcem!

Vrečke?

Vrečke?

Izpiti šolanih psov, 22.9.2012

V soboto 22.9.2012 so na poligonu KD Storžič potekali resni izpiti šolanih psov. Izpit  B-Bh je opravljalo 10 parov (vodnik -pes) – od tega 4 pari iz domačega društva (pod vodstvom Marka Grila).

Najprej je bil na vrsti teoretičen del izpita, ki so ga vodniki odpisali v gasilnem domu v Ročevnici. Temu je sledil sprehod po Bistrici in opravljanje  urbanega dela izpita. Nato smo se preselili na poligon, kjer si je sodnik Marjan Polajnar ogledal izvedbo vaje iz poslušnosti. Z prikazanim je bil relativno zadovoljen in izpit je opravilo 9/10-ih parov. Največjo pohvalo pa si zaslužita Janez Kočevar in psička Liza, ki s svojimi 12-imi leti že krepko spada v kategorijo veteranov.

Čestitke vsem vodnikom in štirinožcem!

Izpiti šolanih psov, 25. 9. 2011

V nedeljo, 25. 9. 2011 smo na društvenem poligonu priredili izpite “psov spremljevalcev”, kakor jih uradno imenuje KZS, kjer so vodniki letošnje generacije šolanja psov prikazali, kaj so se pod vodstvom inštruktorja Marka Grila naučili v “pasji šoli” od pomladi do jeseni.
Glede na prikazano delo in ocene sodnika Zvoneta Esa, ki je spremjlal delo vodnikov in psov, so se kar dobro naučili dela pri poslušnosti na poligonu , obnašanja v urbanem okolju (ki je tudi del izpita kjer sodelujeta vodnik in pes), vodniki pa tudi obvladajo osnove kinologije, kar so pokazali na pisnem testu. Vsi vodniki in psi so pokazali dovolj dobro delo in opravili izpite pozitivno, še najbolj pa sta se pri poslušnosti izkazali Monika Majeršič in njena Šaja, ki sta na poligonu “dobili” 99 točk od 100 možnih.
Več slik najdete v GALERIJI.
Čestitke vsem vodnikom in štirinožcem!