ARHIV

Radovljica, 19. 12. 2011

Ob 5 40 uri smo bili klicani v iskalno akcijo na območju Lesc in Radovljice. Pogrešani, ki boleha za demenco je okrog 3 ure zjutraj odšel od doma oblečen v pižamo in izginil neznano kam. Po našem prihodu na zborno mesto (PP Radovljica) smo preko dežurnega policista med začetnim dogovarjanjem o organizaciji iskalne akcije prejeli obvestilo o najdbi pogrešanega na „Gozdni učni poti“ na območju med Radovljico in Brezjami. Našla ga je policijska patrulja. Pogrešani je bil prepeljan v ZD Radovljica na zdravniški pregled – brez vidnih poškodb, le nekoliko prezebel.

Sodelujoči: Drago s Pego, Marko z Iško, Dušan in Darko s Kalo smo zadovoljni s hitrim in za pogrešanega dobrim zaključkom iskanja.

 

Koroška Bela, 26. in 27. 11. 2011
V soboto popoldne je prišel klic iz ReCO Kranj, češ da na območju Koroške Bele policisti potrebujejo 2 vodnika za iskanje pogrešanega madžarskega državljana. Po nekaj tel. klicih sem na zborno mesto napotil Dragota s Pego in Vozka z Reksijem. Navkljub trudu dokaj številne ekipe iskanje do skoraj 18 ure ni obrodilo sadov, zato je sledil sklep o ponovnem zboru ob 8 uri zjutraj. Dokaj hitro po poslanih sporočilih je kar osem vodnikov sporočilo pripravljenost za jutranjo/dnevno akcijo. V sodelovanju s policisti in gorskimi reševalci z Jesenic je ekipa pregledala dokaj obširno območje na območju Gajškove poti, Alničja, Debelega brda, planine Stamare v prvi rundi, ter območje med domom Trilobit in domom Pristava ter Javorniškim rovtom v drugi rundi. Med iskanjem so pridobili podatek, da je bil pogrešani opažen pod Pristavo, nepoškodovan in “idoč” proti dolini. Po tej informaciji se je preiskovanje terena prekinilo, vodniki so se ponovno zbrali na zbornem mestu in odšli proti domu.
Trudili so se: Drago s Pego v soboto, Vozk z Reksijem oba dni, v nedeljo pa Marko z Iško, Robert z Ajko in Joyem, Andrej z Warom, Ivan z Lunom, Sebastjan in Tina z Dodom in Lori, “zveze in komando” pa je tokrat izvajal Dušan.
Nekaj slik pa je tokrat s svojo “novo igračo” prispeval Marko in se nahajajo na povezavi: https://picasaweb.google.com/105735689419169924198/Jesenice27112011#
Konjska dolina, Pokljuka- 18. 10. 2011
Mož je prijavil, da pogreša ženo s katero sta bila na sprehodu v okolici Konjske doline na Pokljuki. Policija je glede na „nočni čas“ in dejstvo, da je pogrešana tudi srčna bolnica dokaj kmalu zahtevala posredovanje GRS in reševalnih psov, tako da bi čimprej pregledali območje in pogrešano tudi našli. Nekako ob istem času, ko smo se Tržičani zbrali je prišlo tudi sporočilo iz OKC, da se je pogrešana vrnila oz. pojavila na Rudnem polju- torej smo akcijo prekinili na zbornem mestu.
Sodelujoči: Drago, Robert, Lučka, Duško, Vozk, Bavčar, Tina, Sebastjan in Darko- seveda vsi s pripadajočimi štirinožci.

 

Posavec, 14. 10. 2011

V petek malce po 13 uri (natančneje ob 13 08) so nam spet piskali pozivniki. “Iskanje pogrešane osebe, zbor pri gostilni na Posavcu- takoj” je pisalo. Tokrat se moramo kar malo pohvaliti- za delovni dan smo bili zelo hitro zbrani- ob 13 35 smo bili štirje vodniki s svojimi kosmatimi štirinožci že na mestu. Po uvodnih “formalnostih” in hitri predstavitvi podatkov o pogrešani smo skupaj s policisti in načelnikom GRS Radovljica in Tržič hitro uskladili smeri in področja iskanja, ter se takoj odpravili “na iskanje”. Kinologi smo prevzeli iskanje ob Savi med Posavcem in Podnartom, že pred nami in med našim iskanjem so območje pregledovali tudi policisti s helikopterjem, iz katerega so nazadnje tudi opazili pogrešano v Savi. Ker je nekaj vodnikov prišlo direktno iz službe malce kasneje na zborno mesto smo se usklajeno s policisti kar po radijskih postajah dogovorili za preiskovanje istega terena v smeri Podnart-Posavec. Samo kot zanimivost- vodniki smo bili od pogrešane (ki je bila žal že pokojna) ob najdbi oddaljeni le še cca 200 metrov. Iskalna akcija je bila zaključena v dobri uri in pol, kar je dokaj hitro, potem pa je bilo treba še priti nazaj do izhodišča- bili pa smo že skoraj pri Podnartu, tako, da smo se še malo sprehodili in tako psom pprihranili še popoldanski sprehod.
Sodelovali smo: Drago s Pego, Marko z Iško, Robert z Joyem, Vozk z Aro, Bavčar z Gru-grujem, Dušan, Ivan z Lunom in Darko s Kalo.
Slik tokrat ni- smo hitro delali in niti na koncu ob “analizi” nismo naredili nobene gasilske.

Soča, 30. 8. 2011

V ponedeljek, proti večeru so nas klicali kolegi iz Tolmina, če in koliko vodnikov bi lahko zagotovili za iskanje pogrešanega moškega v vasi Soča in njeni okolici. Po kratkem času se nas je “javilo” 6 vodnikov, ki bi se iskanje lahko udeležili. Sprva je bilo dogovorjeno, da se dobimo ob 8 uri na PP Bovec, ker pa smo Gorenjci ubrali pot preko Vršiča, smo se dogovorili za zbor pri odcepu za Lepeno. Ob zboru so nam razdelili naloge/terene, sledil je še kratek pogovor/navodila o razpoložljivih frekvencah za radijske postaje, načinih komuniciranja in uporabi GPS naprav.
Vsaka skupina se je odpravila na “svoj” teren in takoj začela s preiskavo terena. Glede na dejstvo, da je bila vsaka skupina sestavljena iz vodnikov psov, gasilcev in tudi policistov, smo se na hitro dogovorili o načinu in taktiki iskanja- poudarek je bil predvsem na poteh in stezah, nato pa smo se usklajeno lotili iskanja. Tereni v dolini Soče so dokaj zahtevni in težko prehodni, vendar nam je skupaj s prizadevnimi gasilci in policisti uspelo dokaj natančno preiskati terene, ki so nam bili določeni.
Po preiskanem prvem delu terena smo se spet zbrali na zbornem mestu, ter po kratki pavzi “dobili” naslednje območje, ki smo ga temeljito pregledali. Po kratkem počitku na zbornem mestu (kjer so nam postregli z odličnim golažem ali ješprenjem) nas je vodja iskanja zaprosil še za pregled novega terena in spet smo se odpravili na novo iskanje. Žal smo bili ponovno neuspešni- pogrešanega pač ni bilo na tem terenu.
Zaradi bližine noči in zahtevnosti terena ter pomanjkanja idej, kje bi še iskali smo se z vodjo iskalne akcije dogovorili za prekinitev aktivnosti, tako da smo iskanje zaključili približno ob 19 uri.
Iskalne akcije smo se udeležili: Drago s Pego, Andrej z Warom, Marko z Iško, Zwiling z Zakom in Darko s Kalo iz Tržiča, od Gorenjcev pa se nam je pridružila še Tina z Loro.

Nekaj posnetkov je naredil Drago, našli pa jih boste v galeriji: https://picasaweb.google.com/105735689419169924198/IskalnaSoca#

 

Draga, 18. 7. 2011

Po Metalcampu so se trije Francozi ustavili na počitku pri gradu Kamen (Tam kjer murke cveto, tam kjer ptički pojo ). Medtem ko sta dva zadremala se je tretji odpravil malo na sprehod- pa sta ga pogrešila in obvestila PP. Po prožitvi akcije so se nekateri odpravili na zborno mesto v Radovljici, jaz pa iz Kranja najprej domov po “osnovno sredstvo” in “pod gorami” proti Radovljici. Med potjo sem v Slatni opazil nenega čudnega bosega tipa, ampak ker je bil blizu nekaga “kamperja” sem šel kar naprej. Malce kasneje sem z Dragom govoril po postaji in izvedel približni opis, pa sem bil že skoraj v Dragi in tam povedal vodji iskanja- policistu, kje sem pogrešanega videl- takoj sta šla ponj in ga pripeljala na zborno mesto. Pa smo spet eno iskanje zaključili skoraj preden smo začeli. Sodelujoči: Drago, Duško, Marko, Andrej, Ivan (smo ga “obrnili” na poti) in Darko, seveda vsi s pripadajočimi “zverinami”.

 

Lubnik, 16.6.2011
Okrog 13 30 ure so piskali pozivniki za sklic iskalne akcije z zbornim mestom na PP Škofja Loka. Dokaj hitro se je nabrala ekipa razpoložljivih ljudi, nekateri pa so klicali da lahko pridejo na iskanje po službi- kar je razumljivo. Ko smo prišli v Loko nas je dežurni na postaki preusmeril na območje Lubnika, kjer se je iskanje že izvajalo. Po cca 20 minutah vožnje smo našli zborno mesto na terenu in se po tel. pogovoru z vodjem iskanja dogovorili kje se srečamo in ponovno razporedimo za iskanje v gozdu. Tačas, ko smo Drago, Vozk, Zwiling in Darko čakali na dogovorjenem mestu so se nam pridružili še Sebastjan, Robert in Lučka in skupaj smo počakali nadaljna navodila. Zaradi čakanja in nekaterih nejasnosti smo se z Markom, ki ima ob četrtkih popoldne predviden tečaj in Ivanom, ki je bil razpoložljiv kasneje dogovorili da gresta po svojih opravkih. Po srečanju z ostalimi iskalci, ravno v fazi dogovarjanja, kaj in kako bomo še preiskali je prišlo sporočilo, da je bila ženska, ki ustreza opisu pogrešane opažena na poti. Po preverjanju se je izkazalo, da je opažena “prava” in iskanje je bilo zakjučeno. Ženska, ki je že malo v letih, je pač pozabila, kje je parkirala avto in ga je iskala ter se vmes izgubila, ko ni prišla ob dogovorjenem času nazaj domov pa je mož sprožil iskanje.
V glavnem: pogrešana je najdena živa in zdrava (malo utrujena), avo je tudi najden, mož zadovoljen, mi pa smo se s psi malo “pošpancirali” in to je to.
Nekaj slik pa je spet naredil Drago: https://picasaweb.google.com/kdstorzic/Lubnik1662011?authkey=Gv1sRgCLy06fa8r8bx8gE#

Hudo, 30. 5. 2011
objavljeno: 1. jun. 2011 07:45 avtor: KD Storžič
Po dolgem času so nas v ponedeljek okrog 9 20 ure presenetili pozivniki “iskanje pogrešane osebe na območju Brda, Ljubnega, Hudega, zbor na PP Tržič” je pisalo. V dokaj kratkem času se nas je nabralo kar nekaj: 6 članov GRS Tržič, 9 iz GRS Radovljica, 6 članov ERPS in 2 člana KVRP(kasneje sta prišla še dva). Po hitrem pregledu podatkov (o pogrešani) in oceni “verjetnega območja” smo se premaknili na Hudo in se tam razdedlili v dve večji in eno manjšo skupino, ter začeli s pregledovanjem terena. Kmalu (prej kot v eni uri) smo bili preko radijskih postaj obevščeni, da je pogrešana najdena živa in zdrava, zato smo iskanje prekinili in se odpravili nazaj do izhodišča.
Člani ERP, ki smo sodelovali: Drago s Pego, Lučka s Šajem, Marko z Iško, Vozk z Aro, Zwiling z Zakom in Darko s Kalo.
Fotografije, ki jih je prispeval Drago pa so na povezavi: https://picasaweb.google.com/kdstorzic/Hudo3052011?authkey=Gv1sRgCNmO76aulsLF9AE#

Lancovo, 28. 12. 2010
objavljeno: 2. jan. 2011 02:18 avtor: KD Storžič [ posodobljeno 8. jan. 2011 00:58 ]
V torek, 28. 12. 2010 smo preko RECo dobili poziv za iskanje pogrešanega moškega, ki je 27. 12. dopoldne odšel od doma ob grožnjah s samomorom. Glede na zadnji znani položaj in oceno Policije smo se odločili pregledati teren okrog Save med Lancovim pri Radovljici in Otočami pri Podnartu. Glede na obseg terena smo skupine razdelili po sektorjih. Dva sektorja smo pregledovali iz smeri Lancovega po levem in desnem bregu Save proti Kamni Gorici, dva sektorja pa iz smeri Otoč proti Kamni Gorici, nato pa smo se glede na nove informacije pregrupirali- predvsem na območje Zgornje Dobrave. Po začetku iskana na novem območju smo prejeli obvestilo, da se je pogrešani odzval na klice iz OKC Kranj, zato smo z iskanje prekinili. OKC je pogrešanega preko GSM lociral v Begunjah, ki so cca 7 km oddaljene od našega iskalnega območja. Po potrditvi tega sporočila smo iskanje prekinili in se ponovno zbrali na izhodišču v Lancovem.
Sodelovali smo: Drago s Pego, Zwiling z Zakom, Vozk z Aro, Darko s Kalo in novi član naše skupine Marko z Iško.
Moja napaka: Med udeleženci iskalne akcije sem pozabil napisati še Roberta z Joyem. Se opravičujem.

Zgornja Bela, 1. in 2. 11. 2010
objavljeno: 3. nov. 2010 12:18 avtor: KD Storžič
V ponedeljek, na dan vseh svetih zvečer, malce pred 23 uro so gorenjski pozivniki spet piskali.
“Iskanje pogrešane osebe, zbor na Zgornji Beli” je pisalo. Po nekaj klicih in javljanjih smo bili na zbornem mestu prvi, počakali policiste in gasilce in se razdelili po skupinah ter začeli s hitrim pregledom okolice hiše, zadnje znane točke in okolice vasi. Približno ob 1 30 smo iskanje prekinili in se dogovorili za nadaljevanje zjutraj ob 8 uri. Malce pred našim prihodom- cca 15 minut- je možakar prikrevsal nazaj domov. Kje je bil, ne vem a očitno je doma bolje
Pa smo zaključili
Sotrpini zvečer: Sebastjan, Drago, Zwiling, Vozk in Darko; zjutraj: Drago in Darko.

Kasneje smo izvedeli da je možakar prespal noč pri svojem bratrancu- par hiš stran od doma!

Brezje, 28. in 29. 10. 2010
objavljeno: 30. okt. 2010 11:02 avtor: KD Storžič [ posodobljeno 31. okt. 2010 02:05 ]
V četrtek popoldne smo pričeli z iskanjem pogrešanega moškega, ki je že v torek popoldne odšel od doma na Brezjah(pri Mariji pomagaj).
Glede na njegovo demenco in razmere doma, smo predvideli dolgotrajno in (verjetno) težko iskanje. V akciji so sodelovali tudi postaji GRS Radovljica in Tržič, nekaj lokalnih gasilskih društev ter tudi člani KVRP. Popoldne-do noči smo pregledali že kar precej terena in že v temi iskanje prekinili, ter se dogovorili za nadaljevanje v petek ob 14 uri. Med potjo domov, ob telefonskem pogovoru v vodjem iskanja iz PP Radovljica smo zbor premaknili na 8 uro zjutraj. Predelali smo še več terena, žal neuspešno, in akcijo zaključili ob 16 uri.
Ko je bil podan opis pogrešanca in domačih razmer je bilo rečeno nekaj v smislu “Joc in Joc”, pa smo mislili da gre zgolja za pretiravanje- ko pa smo enega od sinov srečali med iskanjem- ko je delal drva in rekel, da ga na nekem področju ne bomo našli in nadaljeval s svojim delom, pa smo kar malo zijali Ker je zmanjkalo idej, kaj bi še pregledovali smo že dopoldne “zavrnili” pomoč ljubljanske skupine, ki je že zaključila z iskanjem in je bila pripravljena priti tudi na Gorenjsko.
Sodelujoči: v četrtek; Drago, Lučka, Vozk, Dušan, Robert, Darko, Zwilinga in Bavčar sta se nam pridružila po službenih obveznostih, v petek pa smo se trudili: Vozk, Drago, Lučka, Ivan, Dušan(ki je bil vmes v službi), Robert in Darko
Pravkar pa je prišla novica, da so možakarja našli ob izvozu iz avtoceste za Brezje. Po petih dneh!
Slike so na ogled na povezavi http://picasaweb.google.com/kdstorzic/AkcijaBrezje#

Stražišče-Besnica, 23. 10. 2010
objavljeno: 27. okt. 2010 08:48 avtor: KD Storžič
V soboto zvečer okrog 19 ure so nas klicali na iskalno akcijo- zbor na že poznanem parkirišču pod Joštom. Ob prihodu na mesto je policija doila podatek, da so pogrešanega opazili v Besnici že popoldne. KVRP so se odpravili do Mohorja in od tam preiskvali teren proti Besnici, SIP (pod budnim očesom vodstva MERP) pa smo prestavili med Spodnjo Besnico in Nemilje. Glede na demenco pogrešanega in njegovo dobro kondicijo sm se odločili za preiskovanje terena predvsem ob vseh cestah- gasilci in policija večinoma z avtmobili, mi pa peš ob poteh. Glede ne pozanavanje terena sem iskalce po parih razporedil prevsem na gozdne ceste. Med pregledovanjem teren sta Drago in Zwiling prišla do podatka, da so pogrešanega opazili na Njivicah- ta podatek sem prenesel do vodje akcije, ki je tja poslal patruljo in po preveritvi podatkov so kasneje pogrešanega živega našli v Ovsišah na Radovljiški strani. Pogrešani je prehodil najmanja 14 km od doma
Udeleženci: Bručan, Bavčar, Drago, Lučka, Robert, Ivan, Zwiling, Vozk, Duško in Darko

Sv. Peter pod Lubnikom, 10. 10 2010
objavljeno: 11. okt. 2010 01:12 avtor: KD Storžič
Ko smo že odšli k zasluženemu nedeljskemu počitku je nekaj čez 23 uro prišel še en poziv za iskanje pogrešane ženske.
Na obnočju pri sv. Petru pri Lubniku so pogrešali žensko, ki je odšla v gozd nabirat kostanj, pa so nas poklicali za pomoč pri iskanju. Ko smo prispeli na PP Škofja Loka in se začeli dogovarjati katero območje bo prevzela posamezna skupina je preko radijskih zvez nekaj pred polnočjo prišlo sporočilo policista, ki je bil na že območju, da je zaslišal klice pogrešane ženske. Po tej informaciji smo dogovarjanje prekinili in na kraj je odšla še ekipa loške GRS, da bi ženski pomagali iz gozda. Po še nekaj telefonskih klicih kolegom iz Ljubljane, da je pogrešana najdena in naj se kar vrnejo nazaj domov smo se tudi mi odpravili nazaj proti Tržiču. Sodelovali smo: Drago, Vozk in Darko, seveda vsak s svojim psom.

Ljubelj-Zelenica, 10. 10. 2010
objavljeno: 11. okt. 2010 00:51 avtor: KD Storžič
V petek, okrog 23 ure je prišel poziv na iskalno akcijo za pogrešano planinko na območju Ljubelja in Zelenice. Ob 6 15 uri smo se zbrali na PP Tržič in se skupaj z GRS Tržič in Radovljica dogovorili o območjih, ki bi jih bilo treba pregledati. Kinologi smo prevzeli območje za Garnijem ter okolico smučišča med plazovi Begunjščice na levi ter graničarsko stezo na desni strani, GRS gamsi pa grebene in poti po njih- Tržičani v Zeleniški dolini, Radovljičani pa Begunjščico z južne strani. Po pregledu skupinam določenih terenov smo se vsi skupaj zbrali pri koči na Zelenici in se prerazporedili še na iskalno območje med Zelenico in Iskrško kočo. Medtem je priletel tudi helikopter, ki je iz zraka pregledoval širše območje, prav tako pa so tudi na avstrijski strani pregledovali teren s helikopterjem in tudi peš. Do približno 13 ure je bilo pregledano precej obširno območje, kjer bi se pogrešana lahko nahajala- žal neuspešno. Po premisleku in dogovoru smo se odločili iskanje prekiniti do pridobitve kakšnih novih podatkov, uporabnih za nadaljevanje iskanja in se odpravili z Zelenice proti dolini. Spotoma smo se še enkrat razporedili v iskalno vrsto nad stezo, ki pelje v dolino in v jarku nad Jančmanovo klopco našli pogrešano, ki je verjetno padla z grebenske-mejne steze med Starim Ljubeljem in Zelenico. Žal padca ni preživela.
Sodelujoči kinologi: Lučka s Šajem, Ivan z Lunom, Robert z Joyem, Zwiling z Zakom, Drago s Pego, Vozk z Aro in Darko s Kalo.
Še povezava na galerijo slik, ki jih je prispeval Drago: http://picasaweb.google.si/kdstorzic/Zelenica#

Kranj, Savski otok, 7. 10. 2010
objavljeno: 8. okt. 2010 09:34 avtor: KD Storžič
V četrtek popoldne smo spet dobili poziv za iskalno akcijo na območju Savskega otoka v Kranju. Po zbiranju in pridobitvi podatkov o pogrešani smo se razdelili v skupine in pregledali obrežje Save med Struževim in Planiko v Kranju po obeh bregovih Save. Žal pogrešane nismo našli in smo približno ob 19 uri iskanje prekinili. Udeleženci: Dušan in Rika, Drago in Pega, Lučka in Šaj, Robert in Ajka, Miran in Ara, Ivan in Lun ter Darko in Kala.

Stražišče-Bitnje, 14. in 15. 9. 2010
objavljeno: 15. sep. 2010 08:49 avtor: KD Storžič
Prav pred mrakom, včeraj 14. septembra smo bili zaprošeni za sodelovanje v iskalni akciji za pogrešano starešo žensko v okolici Stražišča. Seveda smo se odzvali (zakaj pa bi pse trenirali za iskanje?) in skupaj s Policijo in lokalnimi gasilci in “konkurenco” iz Kranja preiskali teren med Stražiščem, vznožje Šmarjetne gore in predel do daljnovoda pod Joštom. Žal ponoči nismo bili uspešni in smo se dogovorili za nadaljevanje iskanja zjutraj ob 8 uri. Dopoldne smo ponovno zaradi boljše vidljivosti pregledali isto območje in se še posebej posvetili vsem grapam in jarkom, ki jih na tem območju ne manjka. Iskanje tudi tokrat ni dali želenega rezultata, zato smo se dogovorili za razširitev iskalnega območja. Po kratkem posvetu in dodelitvi območja je prva skupina ob odhodu na “teren” ob cesti najprej opazila pohodne palice takoj zatem pa tudi pogrešano, ki je verjetno ob vračanju domov padla v jarek in tam žal umrla.
Nočna izmena: Vozk z Aro, Bavčar z Gru-grujem, Drago s Pego, Robert z Ajko, Lučka s Šajem, Zwiling z Zakom, Ivan z Lunom, Tina z Lori in Sebastjan z Dodom; dnevna pa Vozk in Ara, Drago in Pega, Dušan in Rika, Sebastjan in Dodo, Ivan in Lun ter Darko in Kala.

Kranjska Gora, 9. in 10. 8. 2010
objavljeno: 9. sep. 2010 23:27 avtor: KD Storžič
Gorenjci smo bili spet v akciji. Tokrat je bila na vrsti Kranjska Gora. Pozno popoldne so sorodniki pogrešili 87 letno Italijanko, ki je izginila iz njihovega apartmaja v cca 20 minutah ko so bili odsotni. Malce pred 23 uro smo dobili poziv za akcijo. Po zboru na PP smo se razdelili v pare: en član GRS, en vodnik. V 3 urah smo pregledali predvidene poti in terene- žal nismo bili uspešni. Zaradi pozne/zgodnje ure smo se odločili za prekinitev in ponovni zbor ob 8 uri zjutraj. Zjutraj je prišel na pomoč še helikopter, pešaki pa smo se ponovno razdelili in pregledali večinoma že ponoči pregledane terene- precej bolje se namreč vidi podnevi (pa če verjamete ali ne). Pogrešano so opazili-našli živo in zdravo na terenu, ki ga nismo pregledali, kar ponovno kaže, da je največja “kunšt” določiti pravi teren. Gospa je bila od izhodišča oddaljena skoraj za dve uri poštene hoje .
Še sodelujoči: nočna izmena- Robert z Ajko, Drago s Pego, Sebastjan M z Dodijem, Lučka s Šajem, Vozk z Aro, Zwiling z Zakom in Darko s Kalo, dnevna pa – Zwiling in Zak, Drago in Pega, Vozk in Ara, Robert in Ajka, Duško in Rika ter Darko in Kala.
Slik pa tokrat nimamo- ni bila prava luna, pa še aparate smo pozabili.

Čukov bajer, 8.6. 2010
objavljeno: 11. jun. 2010 01:47 avtor: KD Storžič [ posodobljeno 11. jun. 2010 02:33 ]
Ko se začne, se večkart tudi množi. Potrditev smo dobili v torek, ko so spet piskali pozivniki. Klicali so nas ob Čukov bajer, kjer so pogrešali plavalca. Zaradi možnosti, da bi moški splaval na breg, je Policija po alarmiranju Podvodnih reševalcev preko ReCO klicala tudi nas, da bi pregedali okolico bajerjev. Kot smo se še po poti dogovorili preko radijskih postaj, se je večina Tržičanov usmerila na preiskovanje bregov, jaz pa sem poiskal zborno mesto ob Brunarici. Kmalu po našem prihodu na mesto dogajanja so potapljači našli in tudi izvlekli pogrešanega na breg bajerja. Žal mu kljub oživljanju ni bilo več možno pomagati, zato smo se odpravili nazaj v tržiški raj. Sodelovali smo(kot je policist rekel-a ste zmeraj eni in isti?): Drago s Pego, Dušan z Riko, Lučka s Šajem, Robert z Ajko, Bavčar z Gru-grujem, Zwiling z Zakom, Vozk z Aro in DArko s Kalo. Tokrat se nam je pridružil še Jani z Galom in Ljubljane.

Struževo, 26. 5. 2010
objavljeno: 11. jun. 2010 01:31 avtor: KD Storžič
Najprej pojasnilo glede datuma: Čisto enostavno; pozabil sem vpisati iskalno akcijo v Struževem, zato bom nadoknadil zamujeno. Pred akcijo sva se z Vozkom domenila, da bim zaradi njegove zasedenosti za tisto sredo prevzel vodenje “male šole” na poligonu. Pa je piskanje pozivnika s sporočilom o iskanju pogrešane ženske v okolici Struževega pokvarilo plane obema. Po zboru in pridobivanju podatkov o pogrešani v Struževem smo skupaj s policijo, GRS Kranj in KVRP ter gasilci določili terene, ki bi jih bilo dobro preiskati in se odpravili na delo. Člani SIP smo pregledali z gozdom poraščene obronke med Struževskim in Okroglanskim poljem. Polja so pregledovali gasilci, po prihodu helikopterja pa tudi njegova posadka. Po preiskavi terena(kjer smo uporabljali tudi nove GPS aparate) smo se na osnovi razpoložljivih podatkov odločili za prekinitev iskalne akcije do nadaljnega. V pomoč nam je bil tudi prenosnik, na katerega smo prenesli podatke iz GPS, ki smo jih uporabljali člani SIP in GRS, pa tudi policisti so zaprosili za izris karte pregledanega območja. Delali smo: Drago s Pego, Dušan z Riko, Vozk z Aro, Bavčar z Gru-grujem, Zwiling z Zakom in Darko z Laro (Kala je bila na bolniški po operaciji)

Lavtarski vrh, 6.6. 2010
objavljeno: 7. jun. 2010 02:44 avtor: KD Storžič [ posodobljeno 11. jun. 2010 02:10 ]
Prijetno nedeljsko popoldne je prekinilo piskanje pozivnikov. “Iskalna akcija pogešane osebe, zbor Lavtarski vrh 4” je pisalo. Pa smo šli, med potjo smo se seveda usklajevali kdo pride, kam je treba priti, kako se pride do zbornega mesta… Seveda so zvonili telefoni, ropotale radijske postaje, a smo se brez problemov znašli na zbornem mestu: Miran z Aro, Drago s Pego, Robert z Joyem in Ajko, Lučka s Šajem, Ivan z Lunom, Dušan z Riko ter Darko s Kalo. Po začetnem pridobivanju podatkov o pogrešanem, ogledu kart in razdelitvi terena smo kar kmalu začeli z iskanjem možakarja, ki so ga nazadnje videli doma v soboto okrog 10 ure. Glede na izjave svojcev smo teren razdelili v dva dela, ki smo jih začeli preiskovati skupaj z GRS Kranj in Škofja Loka. V slabi uri je bilo preko radijskih postaj slišati: “Oseba je najdena, živa”. Po preverjanju lokacije ter zagotavljanju prve pomoči smo zaradi težavnega terena zaprosili za prevoz ponesrečenca (ki je imel verjetno zlomljen gleženj in nekaj udarnin) s helikopterjem. Kaj kmalu je nad hribom zaropotal vojaški helikopter in možakarja v spremstvu reševalca povitlal na krov in ga odpeljal na Jeseice v nadaljno oskrbo. Veseli, da smo pogrešanega našli in da je z njim relativno vse v redu smo potem pospravili opremo in odšli domov na zaslužen počitek. Nekaj slik sta prispevala Drago in Robert, najdete pa jih v galeriji: http://picasaweb.google.si/kdstorzic/LavtarskiVrh66201002#

Suša v Poljanski dolini, 5. 3. 2010
objavljeno: 6. apr. 2010 01:08 avtor: KD Storžič
Ob 21 45 uri so nas poklicali na iskanje pogrešanega moškega na območju vasi Suša v Poljanski dolini. Po začetnih težavah kje ta vas sploh je smo se tržičani kar hitro zbrali na običajnem zbornem mestu “na Detlc” in se odpeljali proti Hotavljam. Malce pred prihodom na zborno mesto smo že srešali gasilce iz Hotavelj in Poljan terčlane GRS Šofja Loka, ki so se že vračali v dolino, saj je bil pogrešani že najden živ in zdrav, pa tudi preko pozivnikov so nam iz Centra v Kranju sporočili isto novico. Po kratki debati smo se pač odpravili nazaj domov nadaljevat “zasluženi počitek”
Prišli smo: Miran, Robert, Drago, Duško in Darko iz našega društva iz ostalih pa še Lučka, Sebastjan M., Tina in Ivan

Nemilje, 7. 2. 2010
objavljeno: 10. feb. 2010 02:01 avtor: KD Storžič
V nedeljo popoldne smo dobili klic iz Kranja, da Policija prosi za našo pomoč pri iskanju pogrešanega moškega ki je 5. 2. zvečer odšel z doma s svojim avtomobilom. Ker so njegov avtomobil našli v Nemiljah smo se dogovorili za zbor pri gostilni Raspokar v Nemiljah. Kmalu po proženju pozivnikov so pogrešanega našli mrtvega ob potoku, tako da je bila iskalna akcija preklicana med zbiranjem reševalcev.
Iskanja smo se hoteli udeležiti: Drago, Robert, Miran in Darko, Tomaž, Sebastjan M in Tina pa so bili odsotni, a so se vseeno javili.

Podbrezje, 27. 1. 2010
objavljeno: 10. feb. 2010 01:53 avtor: KD Storžič
Popoldne smo prejeli klic iz RE-CO Kranj za pomoč pri iskanju pogrešanega moškega, ki je 25. 1. zvečer odšel od doma s svojim avtomobilom. Na podlagi izrisa področja, kjer je bil njegov mobilni telefon nazadnje zaznan, smo po poprejšnjem pregledu cest v okolici bazne postaje s strani PP Kranj smo se odločili za pregled terena z reševalnimi psi. Pogrešanega nismo našli, glede na dostopne podatke pa smo v dogovoru s Policijo iskalno akcijo prekinili.
Kljub dejstvu, da je prišlo do „bližnjega srečanja“ med našimi psi in begajočo srno je iskanje minilo “brez incidenta“

Grabče-Krnica, 13. 12. 2009
objavljeno: 15. dec. 2009 08:26 avtor: KD Storžič [ posodobljeno 15. dec. 2009 08:32 ]
Dopoldne, ravno ko smo se zbirali za čiščenje terena po včerajšnji vaji, so nas klicali na iskanje pogrešanega moškega, ki je ponoči izginil na območju Radovne pri Krnici. Po preiskavi terena v neposredni okolici najdenih predmetov(jakna, denarnica) smo iskanje razširili ob bregovih Radovne navzgor in navzdol v dolžini cca 2 kilometrov. Pogrešanega žal nismo našli, (so se pa vsaj nekateri dodobra prezračili)zato smo iskanje v dogovoru s Policijo in GRS Radovljica prekinili ob 13 30.
Še udeleženci: Drago Fister, Dušan Hrnčič, Robert Jančič, Tomaž Meglič, Lučka Ladan, Tina Sulič, Sebastjan Mohorič in DarkoTurk.
V ponedeljek zjutraj smo izvedeli, da so pogrešanega zvečer našli domači, ko se je po prespanem dnevu vračal domov.

Križna Gora, 4. 12. 2009
objavljeno: 7. dec. 2009 09:11 avtor: KD Storžič
Med rednim treningom v Naklem (hvala KD Naklo) smo ob 17 02 uri dobili poziv za iskanje pogrešane osebe na območju med Križno Goro in Planico. Kar takoj smo se odpravili proti zbornemu mestu pri gostilni Boštjan na Križni Gori. Po vmesnem preverjanju podatkov o verjetni smeri, kamor naj bi pogrešana odšla smo se po dogovoru z OKC v Kranju preusmerili na Lavtarski vrh, da bi iz nasprotne smeri preiskali območje ob poti iz Križne Gore do Planice oziroma Lavtarskega vrha. Med potjo do Planice pa smo od OKC in Centra za obveščanje v Kranju že dobili obvestilo, da je pogrešana že najdena, zato smo akcijo prekinili in se odpravili proti domu. Še sodelujoči: Drago Fister, Robert Jančič, Dušan Hrnčič, Tišler Miran in Darko Turk ter seveda tudi pripadajoči štirinožci.

Soriška planina, 4. 10. 2009
objavljeno: 5. okt. 2009 03:40 avtor: KD Storžič
Ob 20 25 smo dobili poziv za iskanje pogrešane osebe na Soriški planini, kamor smo prispeli malce pred 22 uro. Po preverjanju Policije na domu pogrešne se je izkazalo, da je pogrešana že prišla domov, zato smo se lahko vrnili tudi mi. Na Soriško smo prišli Fister Drago, Vili Švab, Jančič Robert, Šljukič Rado, Tišler Miran in Turk Darko in seveda tudi naši psi.

Škofja Loka, 26. 9. 2009
objavljeno: 2. okt. 2009 02:51 avtor: KD Storžič
Ob 19 30 uri so nas aktivirali iz ReCO Kranj zaradi iskanja pogrešanega starejšega moškega v Škofji Loki. Pogrešani je popoldne odšel od doma na sprehod, ker pa se ni vrnil domov so domači preko PP Škofja Loka zaradi njegove bolezni sprožili iskalno akcijo v katero so se vključili člani GRS Škofja Loka in SIP Gorenjska. Pogrešanega so GRSjevci našli pred našim prihodom živega v gozdu med Podlubnikom in Križno Goro ob 20 10 uri.
Med prihodom na mesto iskanja smo bili o prekinitvi iskalne akcije obveščeni Fister Drago, Jančič Robert, Šljukič Rado, Švab Vili, Tišler Miran in Turk Darko.

Mojstrana, 11. in 12. 9 2009
objavljeno: 2. okt. 2009 02:39 avtor: KD Storžič
Ob 21 30 uri smo dobili obvestilo o pogrešanje mlajšega moškega, katerega avtomobil so našli na parkirišču pri slapu Peričnik. Že popoldne je domačin iz Mojstrane na začetku poti “Pod Galerijami” našel nahrbtnik z dokumenti in ga predal Policiji. Po prijavi pogrešanega so policisti najprej našli njegov avto, nato pa sprožili iskalno akcijo v katero so vključili GRS Mojstrana in našo enoto. Ker točna lokacija najdbe nagrbtnika ni bila znana smo preiskali območje med Mostrano, parkiriščem pri Peričniku in Alježevi domom v Vratih. Ob 1 uri ponoči smo iskanje prekinili do jutra. Ob zbiranju reševalcev ob 8 uri pri Peričniku je bila že znana tudi točna lokacija najdbe nahrbtnika. Po razdelitvi v skupine in različne terene smo pričeli z iskanjem. Ob prihodu na kraj najdbe nahrbtnika smo našli tudi pogrešanega, žal je bil mrtev.
Iskali smo Fister Drago(2x), Jančič Robert(1x), Jenko Sebastjan(1x), Šljukič Rado(1x), Tišler Miran(1x) in Turk Darko(2x).

Cerklje, 24. 8. 2009
objavljeno: 2. okt. 2009 02:32 avtor: KD Storžič [ posodobljeno 2. okt. 2009 02:39 ]
Popoldne, po iskanju na Trbojskem jezeru so našo pomoč potrebovali še v Cekljah. Pogrešani je odšel od doma že v soboto zvečer s kolesom in se ni vrnil domov. Po pridobitvi nekatzerih podatkov so se na PP Kranj odločili sprožiti obširnejšo iskalno akcijo v katero so vključili gasilce, KVRP in tudi našo skupino za iskanjee pogrešanih. Po preiskavi terena v okolici Cerkelj, Gradu, Poženka, Pšate in Velesovega ter gradu Strmol smo zaradi teme in pomanjkanja podatkov iskanje prekinili ob 21 uri. Pogrešanega nismo našli.
Islaki smo Fister Drago, Jančič Robert, Šljukič Rado, Tišler Miran in Turk Darko.

Trbojsko jezero, 23. in 24. 8. 2009
objavljeno: 2. okt. 2009 02:22 avtor: KD Storžič
Ob 19 30 uri so nas iz ReCO Kranj zaprosili za pomoč pri iskanju pogrešanega moškega v Trbojskem jezeru. Med vožnjo s kanujem sta se dva moška prevrnila v jezero, eden je splaval na breg, drugi pa je s čolnom vred potonil. Po preiskavi obrežja v neposredni okolici smo zaradi teme in neprehodnega in nevarnega območja ob jezeru iskanje prekinili ob 21 uri ter se dogovorili za ponovno iskanje naslednji dan ob 8 uri. Skupaj z gasilci ni KVRP smo dopoldne preiskali jezero in obrežje med Trbojami in Mavčičami na obeh bregovih. Pogrešanega nismo našli, zato so v torek prišli še vojaki s sonarjem, ki je med iskanjem zaznal najprej čoln, nato pa še pogrešanega.
Iskali smo Fister Drago(2x), Jančič Robert(2x), Švab Vili(1x), Tišler Miran(1x) in Turk Darko(2x).

Betinski most, 18. in 19. 7. 2009
objavljeno: 2. okt. 2009 02:10 avtor: KD Storžič
Ob 16 30 uri so nas s PP Bled zaprosili za iskanje pogrešane osebe, kater avtomobil so našli pri Betinskem mostu pod Bledom. Skupaj z gasilci in KVRP Kranj ter GSR Radovljica smo preiskali območje Save Dolinke med mostom in sotočjem s Savo Bohinko, okolico avtomobila in tudi Savo. Pogrešane do 20 ure nismo našli, zato smo se dogovorili, da se ponovno dobimo nasledni dan ob 8 uri na Bledu. Območje iskanja smo še razširili do Šobca, železniške proge Lesce-Jesenice in Golf igriščem. Zaradi suma, da je pogrešana v Savi smio iskanje prekinili ob 12 uri. Kasneje so pogrešano utopljeno načli v Savi Pri Lancovem.
Iskali smo Fister Drago(2x), Jančič Robert(2x), Jenko Sebastjan(2x), Novel Urška(1x), Rener Andreja(1x), Šljukič Rado(1x), Švab Vili(1x) in Turk Darko(2x).

Jezersko, 13. 7. 2009
objavljeno: 2. okt. 2009 01:12 avtor: KD Storžič [ posodobljeno 2. okt. 2009 02:10 ]
Ob 10 25 so nas aktivirali iz ReCO v Kranju za iskalno akcijo na Jezerskem. Pogrešali so starejšega moškega, ki je v nedeljo izginil nekje na poti od Planšarskega jezera proti domu na Spodnjem Jezerskem. Po zboru reševalcev pri gasilnem domu na Jezerskem smo se razdelili v skupine in začeli s preiskovanjem dodeljenih območij. Ob 12 30 smo pogrešanega našli mrtvega v potoku malce pod odlagališčem smeti na Jezerskem.
Iskali smo Fister Drago, Kos Matjaž in Turk Darko.

Vrata, 2. 7. 2009
objavljeno: 2. okt. 2009 01:02 avtor: KD Storžič
Iskanje pogrešanega planinca v dolini Vrat. Že 2 dni pogrešan planinec se je s svojo bernsko planšarko odpravil v hribe. Po najdbi avtomobila v dolini Vrat so nas ob 10 uri dopoldne aktivirali iz PP Kranjska Gora. S psi smo preiskovali okolico najdenega avtomobila, člani GRS Mojstrana pa s pomočjo helikopterja možne smeri proti visokogorju. Po najdbi psice 12 30 uri so kmalu našli tudi pogrešanega, ki je padel preko slapu v Rdečem grabnu in na kraju nesreče umrl. Psica je ostala v bližini, čeprav je bila že prestradana in so oj GRSjevci privedli nazaj v dolino, prav tako pa s helikopterjem tudi ponesrečenca.
Iskali smo Fister Drago, Jančič Robert in Turk Darko

Begunje, 14. 6. 2009
objavljeno: 2. okt. 2009 00:57 avtor: KD Storžič
Ob 00 30 smo dobili obvestilo o pogrešanem pacientu iz PB Begunje. Preiskovali smo teren med PB in sv. Petrom ter dolino Drage in okolico gradu Kamen. Ob 3 uri je bil pogrešani najden pod kozolcem v smeri proti Poljčam, kjer ga je ujela noč in se je kar tam odpravil spat.
Iskali smo Švab Vili, Tišler Miran in Turk Darko.

Kranjska Gora, 22. 5. 2009
objavljeno: 2. okt. 2009 00:44 avtor: KD Storžič [ posodobljeno 2. okt. 2009 00:57 ]
Ob 00 30 so nas iz PP Kranjska Gora zaprosili za iskalno akcijo dveh starejših zakoncev iz Nemčije, ki sta iz hotela, kjer sta bila nastanjena s svojo skupino. Ker sta čez dan spraševala kje je Ruska kapelica pod Vršičem smo se skupaj s policijo in člani GRS Kranjska Gora odločili za pregled možnih poti proti Vršiču. Zaradi težavnih terenov in orientacije smo se porazdelili skupaj z GRS v pare in preiskovali poti proti kapelici in naprej. Ob 3 uri ponoči so pogrešana našli precej poškodovana pod zaprto potjo nad jezerom Jasna. Izkazalo se je, da je najprej pod pot padla žena in se poškodovala. Ker s sdabo nista imela mobitela je ob poškodovani počakal še mož in upal, da bo kdo prišel mimo in jima pomagal. Ko se je stemnilo pa je mož odšel v dolino po pomoč vendar na poti padel v strmino ter se močno poškodoval. Po najdbi ju je pregledal in oskrbel zdravnik (dr. Peter Najdenov) in zaradi zelo težavnega terena in njunih poškodb zahteval helikoptersko reševanje, ki pa ponoči ni možno zato so reševanje preložili do jutra. Iskali smo Fister Drago, Jančič Robert, Švab Vili, Tišler Miran in Turk Darko.

Kamna Gorica, 7. 5. 2009
objavljeno: 2. okt. 2009 00:27 avtor: KD Storžič
Med državnim prvenstvom so nas klicali iz Kamne Gorice za pomoč pri iskanju pogrešanega moškega , ki je odšel na območje nad vasjo in se verjetno zaradi demence ni znal vrniti domov. Pred nami so že iskali gasilci in GRS iz Radovljice, zaradi dokaj pozne ure 8okrog 3 30 ponoči) in zahtevnega terena smo iskanje prekinili in se dogovorili za ponoven zbor ob 8 uri zjutraj. Ob 7 uri pa smo bili obveščeni o najdbi pogrešanega, ki pa je žal padel preko strmine in podlegel poškodbam. Iskali smo Jančič Robert, Turk Darko, Bašin Tea, Leban Sebastjan, Grižančič Grozdan, Mikolič Vera, Škraba Tilen, Rener Andreja in Vidic Robert

Tenetiše, 16. 4. 2009
objavljeno: 2. okt. 2009 00:21 avtor: KD Storžič
Žena pogrešanega nas je preko enego od članov SIP prosila za pomoč pri iskanju pogrešanega moža, ki naj bi se odpravil na območje Udenboršta. Po posvetu s člani KVRP smo se odločili za pregled terena ob vodotokih okrog deponije odpadkov. Pogrešanega nismo našli, je bil pa najden kasneje ob cesti proti Krivi Jelki.
Iskali smo Fister Drago, Jenko Sebastjan, Šljukič rado, Tišler Miran in Turk Darko, pomagali pa so nam še Rožič Darja, Cekuta Andrej in Vrhovšek Tina

Žiri, 22.2. 2009
objavljeno: 1. okt. 2009 23:58 avtor: KD Storžič
Ob 12 35 uri smo bili s strani ReCO Kranj zaprošeni za pomoč pri iskanju pogrešane osebe v Žireh. Tja smo se odpravili Fister Drago, Jančič Robert, Švab Vili, Tišler Miran, Šljukič Rado in Turk Darko. Na poti proti Poljanam smo dobili sporočilo, da so pogrešano že našli pri lovski koči Javorč nad Žiremi in akcijo prekinili.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s