30. Drenigov memorial, 14. 4. 2012

Člani nadaljevalne skupine šolanja KD Storžič smo se v soboto, 14. aprila 2012, udeležili 30. Dreningovega memoriala v organizaciji KD Ljubljana. Tekmovali smo po programih IPS-A in IPS-B-Bh. Na pot do Ljubljane smo krenili že ob pol šestih. Po prihodu je bila najprej na vrsti registracija tekmovalcev in veterinarski pregled. Ugotovili smo, da je Torijev čip izginil neznano kam in, da se splača preveriti ali imaš v potnem listu cepljenje stekline potrjeno z žigom veterinarja.

V disciplini A sta se pomerila Peter in Lučka, ki odlično napredujeta. Pokazala sta nam, da njun odpoklic deluje tudi v nepredvidljivih okoliščinah. Osvojila sta 86 točk in s tem 5. mesto. V disciplini B-Bh smo tekmovali Drago, Janez, Jelka in jaz. Vsi smo bili pridni in tekmovanje končali pozitivno. Drago in Janez sta izžrebala 1. in 2. štartno številko. Toriju se je okolica zdela preveč zanimiva za ležanje na tleh, Luna pa ima zaradi svoje »lažne nosečnosti« še vedno nekaj kilogramov preveč, tako da hitrega teka od nje pač ni bilo pričakovati. Drago in Tori sta tako osvojila 74 točk, Janez in Luna pa 85.

Jelka in jaz nisva imeli takšne sreče pri žrebu. Najini štartni številki sta bili malo višji, kar nama je pustilo (sploh meni) ogromno časa za živciranje. Jelka je tako malo pozabila na tek in počasno hojo, vseeno pa je Biba dobro opravila s progo in dosegli sta 87 točk. Moji živci so še dosti slabši od Jelkinih, tako da je shema proste vodljivosti dobila malo skrajšano podobo – mislim, da nam »suh trening«(brez psov) res ne bi škodoval. Tudi hvaljenja psa med vajami (še) ne poznam. Se je pa Šaja očitno že malo navadila na mojo tremo in tokrat ni pobegnila iz poligona. Z nami je bil še naš inštruktor Marko Gril, ki nas je skozi cel dan bodril s svojim neizmernim optimizmom. Tekmovati si z nami tako ali tako ne upa več =P.

Več slik s tekmovanja si lahko ogledate tule.