IPS tekma, Slovenska Bistrica, 15. 10. 2011

Pod Markovim vodstvom prizadevno deluje skupina vodnikov, ki jim po prvem izpitu ni padla motivacija za delo s psom, tako da očitno v našem KD nismo dejavni le reševalci. Le tako naprej!!

V soboto 15.10.2011 so se člani nadaljevalne skupine šolanja udeležili svoje prve tekme šolanih psov. Barve KD Storžič so na regijski tekmi v organizaciji KD Slovenska Bistrica zastopali Janez z Luno, Jelka z Bibo, ki so tekmovali po programi IPS-BBH, in Peter z Lučko, ki sta tekmovala po programu IPS-A. Zgodnja ura vstajanja in jutranje zmrzovanje v Slovenski Bistrici sta bila bogato poplačana s kakovostnim delom tako vodnikov kot psov, ki so vsi na svoji prvi tekmi dosegli kvalificirano uvrstitev. Ker sta programa IPS-A in IPS-BBH tradicionalno na sporedu na začetku kinoloških tekmovanj ja naša odprava nato z zanimanjem opazovala predstave tekmovalcev, ki so tekmovali po programih višjega šolanja, tako v poslušnosti kot obrambi.

Tekmovanje je zaznamovalo splošno dobro počutje, ki je bilo posledica dobre organizacije ter zelo korektnega sojenja s strani sodnikov Marcela Vodovnika in Rada Lukanca, v manjši meri pa tudi tekmovalcem in gledalcem naklonjenega vremena.