41. lavinski tečaj

Od 6. do 10.marca 2013 je na Vršiču (Koča na gozdu)potekal že 41. lavinski tečaj. Iz KD Storžič se ga je udeležil le Marko Gril. Takole je strnil svoje vtise:

Meni je bilo v bistvu prov fletn.

Skupina je bila v bistvu sestavljena iz samih neproblematičnih psov, predvsem pri začetnikih se je videl napredek. Klemenov (Klemen Volontar, GRS Mojstrana) lavinski poligon je bil vsaj zame dobrodošla novost, iskanje pa je bilo zelo domače, vključno s pričkanjem z boljšo polovico. Nasploh sem zelo zadovljen z dejstvom, da smo toliko časa posvetili iskanju z žolno, saj smo v naši skupini še naslednji dan skoraj vsi zopet iskali žolno. Nasplošno sem z delom v skupini zelo zadovljen.

Tudi vreme je bilo vsaj meni dokaj dobrodošlo, čeprav tečno. Na ta način sem vsaj preizkusil vso opremo, ki jo običajno nosim v hribe, z izzidom pa sem kar najbolj zadovoljen, saj mi praktično nič ni prepuščalo padavin.

Kar se hrane tiče smo pomojem vsi prišli na svoj račun, manjkalo ni ničesar, zmeraj pa je ostalo za repete. Dobrodošla so bila tudi dodatna stojala na hodnikih, ki sta jih priskrbela oskrbnika, vseeno, pa je bil problem, klub skromnejši udeležbi najti dovolj sušilnih mest, tokrat je bilo namesto gneče krivo vreme.

Vzdušje je bilo ves čas tečaja super, res pa je da sem večinoma med prvimi hodil spat, ker sem bil od dela na deloviščih vsak dan kar uničen. Izjema je bil večer krsta, ko sem kot zadnji pogašal luči. Posledice so bile očitne naslednji dan. Krst pa je bil med boljšimi, kar sem jih doživel, takoj za Strojani, čeprav je bila letos komisija okrnjena, brez sicer obveznega Bavčarja.

                                                                                 LP Mare