31. Dreningov memorial

Članska sekcija KD Storžič se je udeležila 31. Dreningovega memoriala v organizaciji KD Ljubljana. Do sedaj smo se udeležili že kar nekaj tekem, ki večinoma potekajo v SV Sloveniji, zato nam zgodnje vstajanje ni tuje. Naše barve so zastopali Peter, Janez, Jelka in Drago, ki so se zbrali ob 5:30 in se skupaj odpeljali v Ljubljano. Tam sva se jima pridružila še Marko in moja malenkost.

Po prijavi, veterinarskem pregledu (Tori nima več težav s čipom, ker  ima novega) in treningu, se je prireditev začela. Najprej sta bila na vrsti Peter in Lučka, ki sta tekmovala po programu IPS – A. Dosegla sta 66 točk, kar pa žal ni dovolj za pozitivno oceno.

Naj povem, da so bile razmere za tekmovanje tokrat izredno težke. V petek je namreč močno deževalo in na že prej razmočenem ljubljanskem poligonu je bilo tako skoraj več kot 5 cm blata, razmere pa so se tekom tekmovanja še poslabšale, kar se dobro vidi na fotografijah. Na našem poligonu pa že od začetka letošnjega leta kraljuje sneg in delo v blatu je našim psom trenutno precej tuje, zato so skoraj vsi imeli velike težave z vajo odlaganja, ki je vredna kar 20 točk. Tudi Lučka ni bila nobena izjema.

Sledilo je tekmovanje po programu IPS B-Bh. Od naših sta se najprej predstavila Janez in Ken, pomankanje pozornosti na vodnika in nekoliko površna izvedba vaj, kljub zelo solidnemu odlaganju, ni prepričalo sodnice Mojce Tominc, kar je privedlo do negativne ocene s skupno 64 točkami. Naj povem, da je bila to za par prva tekma, za korekten nastop si vseeno zaslužita čestitke.

Za tem sta nastopile še Biba in Jelka, ter Drago in Tori. Jelka je prvič pravilno odhodila izpitno shemo in po izgubljeni začetni tremi sta prikazali nekaj res bleščečih trenutkov. Žal tudi Bibi ležanje v blatu ni preveč dišalo in tekmovanje sta končali z oceno dobro (80 točk) in zasedli končno 15. mesto. Tudi Drago in Tori sta tekmovanje zaključila pozitivno, s 77-imi točkami sta zasedla 19. mesto.

Monika