Reševalni psi v vrtcu (na Kofcah)

Lepega junijskega popoldneva (najprej v četrtek, pa naslednji teden v petek) smo vodniki reševalnih psov iz Kinološkega društva Storžič tako kot vsako leto, ko tam „taborijo“ mali planinci predstavili delo in šolanje naših pasjih pomočnikov.

Najprej smo na kratko predstavili naše delo in šolanje ter vzgojo reševalnih psov na otrokom razumljiv način, ter spotoma pokazali nekaj opreme, ki jo pri delu uporabljamo. Sledilo je tudi nekaj (vzgojnih) napotkov za obnašanje in pohajanje po planinah, ter približevanju psom in obnašanju okrog njih.
Po še nekaj vprašanjih so se otroci v manjših skupinah pod Dušanovim ali Joževim vodstvom skrili, kar v igralno hišico, tako da so jih psi lahko poiskali in oblajali ter tako vodnikom povedali kje so mali nagajivci skriti.
Zanimivo pa je seveda bilo tudi sprehajanje psov na dvorišču pred kočo, ki so ga pod našim nadzorom začeli otroci. Žal je bilo psov manj kot otrok, zato smo morali nekatere kar lepo prositi, da so pse »na sprehod« peljali vsi otroci. Tudi tisti otroci, ki so se na začetku malo bali psov, so jih ob koncu našega druženja veselo čohali in božali, tako da je bilo skoraj malce hudo, ko smo se morali posloviti.
V slovo in spomin pa smo dobili lepe planinske majice in nekaj risbic, ki so jih otroci mimogrede narisali, seveda pa smo morali vzgojiteljicama obljubiti, da se drugo leto spet vidimo
Prvi teden smo se družili: Dušan z Ebo in Darko s Kalo in Asko, drugi teden pa Dušan ni imel časa, pa je Ebo pripeljal Joža(ter tudi Lučko in prestolonaslednika Petja), prišla sta pa tudi Matjaž in Šila, Breda je pripeljala Kalo, jaz pa Asko.

Darko

Več fotografij najdete na naši facebook strani.