Tekma rally obedience ŠKD Riviera

Bolje pozno kot nikoli. Torej zelo zapoznelo poročilo s tekme v Rally Obediencu.

Na začetku poletja se je članska sekcija KD Storžič začela resneje ukvarjati s to disciplino. Plan je bil, da v jeseni naredimo kakšno enko. Tako Drago, kot Jelka sta bila pripravljena na izpit, vendar pa zaradi mojih reševalskih obveznosti ni bilo pravega časa, prav do zadnje tekme na obali. Ker je do tja kar precej vožnje sem jima dala na izbiro tudi opravljanje izpita v spomladanskem času. Tako sva se na tekmo in izpit odpravila zgolj Drago in jaz.

27.10. sva se v upanju, da bo vreme vzdržalo, odpravila proti obali na poligon ŠKD Riviere. Relativno novo kinološko društvo ima lepo urejen poligon, ki pa bi ga brez redarja težko našla. Kot ponavadi prijavi in otvoritvi sledi ogled proge v ROI. Dragotu dam vsa potrebna navodila in še zadnje napotke pred štartom. S Torijem sta se na svoji prvi tekmi zares dobro odrezala in končala na 7. mestu (za tistih nekaj napak je bil seveda odgovoren vodnik). S tem sta opravila tudi svoj prvi RO izpit.

Nastopali sva tudi midve s Šajo, tokrat prvič v disciplini ROII in kljub oteževalnim okoliščinam uspešno opravili izpit.

Sedaj smo vsi z mislimi že osredotočeni na novo sezono, ki se bo začela 2.2.2014 z dobrodelno tekmo v Velenju.

Monika