Iskalne akcije

2014

Račnik, 17. oktober 2014

Lepi jesenski dnevi so prinesli novo uspešno iskalno akcijo. Po večurnem iskanju smo pogrešano osebo našli živo in jo predali v oskrbo nujni medicinski pomoči. Več o akciji si lahko preberete v prispevku.

Sodelujoči SIP Gorenjka: Drago s Pego, Duško z Ebo, Darko s Kalo, Andreja z Borom, Tina z Boko, Uroš z Maxijem in Monika s Šajo.

 

Selo pri Bledu, 2. avgust 2014

Sava pod Selom pri Bledu izgleda lenobno… Pa vseeno kanuista, ki se je prevrnil malo pred jezom ni izpustila. Bodo morali danes jez pri elektrarni dvignit, da bo vodostaj padel in bodo pogrešanega dvignili iz vode.

Sinoči smo (po dolgem času) dobili poziv za iskanje pogrešanega kanuista in nekateri od doma(Drago, Darko in Marko), Vozk z Bistrške in Monika izpod tuša prišibali na Blejski konec pomagat iskat.

 

Bled, 9. april 2014

Nov tokrat sončen spomladanski dan je prinesel novo iskalno akcijo, ki smo jo potihem pričakovali že od ponedeljka zvečer, ko je bilo znano, da na področju Lesc pogrešajo starejšega gospoda. Vodniki SIP Gorenjske smo v preiskovanje dobili področje med glavno cesto in Savo od Šobca do Bleda. Po slabi uri iskanja/prebijanja skozi posledice žledoloma smo najprej našli kolo, kmalu zatem pa še pogrešanega – žal brez znakov življenja.

Sodelujoči SIP Gorenjka: Drago s Pego, Duško z Ebo, Robi z Joyem, Miran z Aro, Tina z Boko, Uroš z Maxijem in Monika s Šajo.

 

Hotemaže, 17. februar 2014

V ponedeljek okoli 10.ure zjutraj nas je, poleg snega in težko prevoznih cest, presenetil še sklic. V Hotmažah so od sobote popoldne pogrešali starejšega sladkornega bolnika. Kjub težkim vremenskim razmeram smo prečesali levi breg močno narasle Kokre. Žal smo bili neuspešni. Pogrešan je bil najden dan kasneje.

Sodelujoči SIP Gorenjka: Darko s Kalo, Drago s Pego, Robi z Joyem, Miran z Aro, Dušan s Pego, Andrej z Warom, Tina z Boko, Andreja z Borom in Monika s Šajo.

ARHIV