Spomladanski izpiti

Na rahlo oblačno petkovo popoldne smo se na poligonu Kinološkega društva Storžič zbrali letošnji in lanskoletni tečajniki, pripravljeni, da končno opravimo težko pričakovane spomladanske izpite po programu A oziroma B-Bh. Medtem, ko smo se štirje vodniki spopadli s pisnim preverjanjem znanja za B-Bh in ga jasno zelo blesteče opravili, sta se oba para, ki sta opravljala izpit A pod nadzorom sodnika Rada Lukanca že podala na poligon. Tako Janez s Pego, kot Mateja s Felo so prikazali lepo znanje, zlahka prepričali sodnika in nas, čakajoče na izpit, malo opogumili.

Nato smo se z izpitno shemo na poligonu soočili še izpitniki po programu B-Bh. Mislim, da je razumljivo, da smo bili vsi vodniki na naši prvi uradni preizkušnji praktičnega znanja rahlo živčni, a so naši psi vseeno ohranili mirno kri in suvereno odsedeli, odležali in odhodili zahtevano progo. Sledil je še kratek preizkus v urbanem okolju, ki je le še potrdil dobro opravljeno delo. Vsi izpitniki (Ervin z Baksom, Marjan s Piko, Tjaša z Vito in jaz z Luno) smo tako uspešno opravili izpite in se nato resnično lahko poveselili še na sledeči pogostitvi.

Seveda, brez mirnega vodenja naših inštruktorjev izpit ne bi potekal tako tekoče … Zato naj se vam, dragi inštruktorji, v imenu vseh tečajnikov na tem mestu še enkrat zahvalim za odlično vodstvo, za mirnost in spodbudo, pa tudi za vaše potrpljenje na vseh dosedanjih treningih!

Mariša Ogris

Advertisements

About monika_ma

https://pasjepataksneindrugacnezivljenskezadeve.wordpress.com/ https://www.google.si/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.instagram.com/monca_ma/&ved=0ahUKEwjwmd6ll8_XAhVFORoKHX0BCzcQFggnMAA&usg=AOvVaw1h3IAQ8uUy6oKZnivvy-zu

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s